Over Ferrocem

Steden die bruisen

We geloven in het duurzaam ontwikkelen van stedelijke gebieden. Onze lichtgewicht en losmaakbare balkons vergroten niet alleen leefruimte, maar dragen bij aan een betere leefkwaliteit van mens en dier in stedelijke gebieden.

Al meer dan tien jaar produceren we, de makers van Ferrocem, onze producten en elementen onder de naam Microbeton (waaruit Ferrocem in 2023 is ontstaan). Dit zijn lichtgewicht elementen waarin soms tot wel 70% minder materiaal is bespaard ten opzichte van traditioneel prefab beton. Hiermee behalen we een enorme reductie in de CO-2 uitstoot.

Productiefaciliteit

Ferrocem balkons worden geproduceerd in onze eigen fabriek. Deze bevindt zich strategisch gelegen aan de haven van Bergen op Zoom in het zuidwesten van Nederland, tussen Rotterdam en Antwerpen. De balkons kunnen over het water worden getransporteerd en per vrachtwagen wat ons logistieke netwerk flexibel en efficiënt maakt.
In onze productiefaciliteit komt innovatie samen met efficiëntie om hoogwaardige maatwerk en standaard balkons te produceren die zowel duurzaam als stijlvol zijn. Omdat Ferrocem zelf produceert, is er een nauwgezette controle over het gehele productieproces en kunnen we de hoogste kwaliteitsstandaarden waarborgen.

 

Ons DNA

Ons DNA is een gezamenlijk DNA dat we delen binnen de Concrete Valley Group. We geloven in een duurzame toekomst en verleggen samen grenzen. Ferrocem vertegenwoordigt expertise, innovatie en efficiëntie. We brengen ideeën tot leven en creëren producten en oplossingen die verschil maken. We Create.

  • We dagen elkaar uit om het beter te doen
  • Wij houden van grote projecten
  • Innoveren zit in ons bloed

 

  • We houden van een sportieve uitdaging
  • We werken met respect voor elkaar en het milieu
  • Plezier in ons werk vinden we belangrijk

By Concrete Valley Group

Hoe het begon…

Eind jaren ‘80 van de vorige eeuw schrijft scheepsbouwer Ferrocem het eerste hoofdstuk van de geschiedenis van Microbeton. Ferrocem was destijds ontwerper van high-end zeiljachten, onverwoestbaar en gemaakt van ferrocement. De ultra sterke maar ook lichtgewicht eigenschappen van dit materiaal bleken erg geschikt als bouwmateriaal waardoor Ferrocem de activiteiten uitbreidde naar de bouw. Zo’n 15 jaar later nam Microbeton de bouwproductie over en produceren ze nog steeds lichtgewicht prefab elementen van ferrocement. In 2023 is uit Microbeton Ferrocem ontstaan, producent van losmaakbare balkons. De jachten uit de jaren ’80 varen nog steeds over de hele wereld rond.

 

Ferrocem

Ferrocem is onderdeel van Concrete Valley Group. De group bestaat uit 7 ondernemingen met meer dan 150 mensen en 18 nationaliteiten. Elke dag creëren we door slimme en innovatieve methoden architectonische en functionele producten en oplossingen. We zijn avonturiers die buiten de gebaande paden denken en in de samenwerking de oplossing vinden. Een unieke combinatie van bedrijven met elk een eigen specialisme. Deze bedrijven vormen Concrete Valley Group.

Meer weten over de balkonprojecten die we hebben gerealiseerd?